Att sälja eller inte sälja, det är frågan!

Om jag äger en aktie eller om jag väljer att sälja den, har ingen påverkan på företaget vars aktie jag äger (eller säljer). Men varför skulle jag äga en aktie i ett företag som gör något som jag inte tror på, eller vill vara involverad i?

”Företag vill vara inkluderade och omtyckta!”

Det är mycket saker vi gör i livet som har väldigt liten påverkan, men vi gör det ändå. Vi går och röstar i riksdagsval trots att den enskilda rösten har väldigt liten påverkan, vi källsorterar trots att det varje enskild person gör har väldigt liten påverkan, men vi gör det ändå för ”It´s the right thing to do”.  

Om jag som helt vanlig privatperson inte vill äga aktier i oljeföretag, spelbolag, flygbolag eller banker som tvättar pengar, så har det ingen påverkan på företagen alls. Men om många har samma åsikt, så kan de ha en enorm påverkan. Anledningen är att företag, oavsett vad man gör, vilken bransch man är i eller hur stort företaget är, vill vara inkluderade och omtyckta.

Kunder vill göra affärer med ett omtyckt företag, anställda vill jobba för ett omtyckt företag och andra företag vill associeras med ett omtyckt företag.

Så i slutändan är det vanligt folk, som dig och mig, som bestämmer vilken värld vi vill ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *